‘Ekrem Akurgal, Anadolu Uygarlıkları Sempozyumu’

Ege Kültür Vakfı tarafından düzenlenecek ‘Ekrem Akurgal, Anadolu Uygarlıkları’ sempozyumu, 30 Martta yapılacak. Vakıf Başkanı Azra İnmeler, sempozyumla ilgili düzenlediği basın toplantısında, Ege Kültür Vakfı’nın 20. kuruluş yıl dönümünde yapılacak sempozyumun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ve Yaşar Üniversitesi’nin destekleriyle gerçekleşeceğini belirtti. İnmeler, iki gün sürecek sempozyuma, yurt içi ve yurt dışından konuşmacıların katılacağını vurguladı.
Devamı hakkında‘Ekrem Akurgal, Anadolu Uygarlıkları Sempozyumu’

Osman Hamdi Bey’in Tabloları 2011’de İstanbul’a Geliyor

Osman Hamdi Bey’in Amerika’da bulunan kayıp iki tablosu, ölümünün 100. yılı nedeniyle Pennsylvania Üniversitesi Müzesi’nde açılacak “Osmanlı Topraklarında Arkeologlar ve Seyyahlar” başlıklı sergide yer alacak. Resimler, 2011 yılında Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nde açılacak “Osman Hamdi Bey ve Amerikalılar” konulu arkeoloji eksenli sergiyle de ülkemiz sanatseverleriyle buluşacak.
Devamı hakkındaOsman Hamdi Bey’in Tabloları 2011’de İstanbul’a Geliyor

Ekmek ve Uygarlık

Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Arkeolog Dr. Ahmet Uhri “Ekmek ve Uygarlık” konulu konferansında insan gelişiminin ve uygarlığının gıdayla bağlantısına farklı bir yorum getirdi. Dr. Ahmet Uhri Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde düzenlenen konferansta; “İnsan bugünkü şeklini leş yiyicilikten kurtulup yemek pişirmeyi öğrendiğinde aldı” dedi.
Devamı hakkındaEkmek ve Uygarlık

Arkeoloji Müzesinin Kesin Kabulü Yapıldı

Kırşehir’e bağlı Kaman ilçesinin Çağırkan Kasabasındaki Kalehöyük Arkeoloji Alanı içerisine Nisan 2008 tarihinde yapımına başlanan ve 2009 yılında 480 milyon Japon Yeni’ne inşaatı tamamlanan Kalehöyük Arkeoloji Müzesinin kesin kabulü bugün gerçekleştirildi.

Devamı hakkındaArkeoloji Müzesinin Kesin Kabulü Yapıldı