hmm aslında ben de doğayla iç içe büyümüş olmama rağmen 2 sene öncesine kadar hiç lale görmemiştim. Onu da çiçekçide satılırken gördümvinifera yazdı:hayatımda hiç porsuk görmedim.sonerium yazdı:purusha yazdı:8 kediyle tek odayı paylaşınca ister istemez uykusuz kalıyosunİşte bi kedisever. Önceki akşam eve giderken yolda bi araç tarafından çarpılmış porsuk bulduk. Kerata o kadar güzeldi ki, sanırım hızlı bi ölüm olmuş. Üzüldüm, porsukların bu kadar güzel, sevimli, tüylü bişey olduklarını bilmezdim. Hayatımda ilk kez, ölü de olsa, bir porsuğu yakından görme, dokunma şansım oldu. Öğrendim
10 yaşındaki kuzenim hayatında hiç lale görmemiş "sadece resimlerini gördüm" dedi. Herhalde bi dahaki kuşak hiç papatya görmiycek.
Bugün Ne Öğrendim
- purusha
- Arkeo-TR Üyesi

- İletişim:
- sonerium
- Site Yetkilisi
- İletişim:
bugün Akdenizin zengin makisinin aslında sandığımdan daha engin türler içerdiğini öğrendim. Sizlerle Göcek ve çevresinde maki türlerini resimlerle paylaşmak isterim daha sonra.
Bugün ne öğrendim
Bugün lisedeki İngilizce öğretmenimle ve yine lisedeki sıra arkadaşımla (en az 5-6 yıldan beri) ilk kez karşılaştık. İngilizce öğretmenim, yaptıklarımı hep takip ettiğini ve benimle hep durur duyup öğrencilerine örnek gösterdiğini söyleyince içimdeki sönmeye yüz tutmuş ideallerim körüklendi 
Liseden arkadaşımsa, ne hikmettense çoğu ilk gençlik arkadaşlarımın başına gelen talihsiz olaylardan çoğunu yaşayıp cezaevi deneyimi yaşamış. Tanıdığım çok arkadaşım hapse girip çıktığı için bikaç gün önce savcılıktan alacağım sabıka kaydı için bile elimde olmadan şüphelendim
Acaba dedim, acaba benim de sabıkam var mı? Son sabıka kaydımı 6 yıl önce aldığımdan ve komedi filmlerine taş çıkartmayacak iki yanlışlıkla(!) asker kaçağı duruma düşme vakası yaşadığımdan herhalde. 
Bugün ne öğrendim
Liseden arkadaşımsa, ne hikmettense çoğu ilk gençlik arkadaşlarımın başına gelen talihsiz olaylardan çoğunu yaşayıp cezaevi deneyimi yaşamış. Tanıdığım çok arkadaşım hapse girip çıktığı için bikaç gün önce savcılıktan alacağım sabıka kaydı için bile elimde olmadan şüphelendim
"Kimi zaman başarılı kimi zaman başarısız olan kısmen kahraman"
Twitter'da Arkeo-TR | Facebook'ta Arkeo-TR | Instagram'da Arkeo-TR
- purusha
- Arkeo-TR Üyesi

- İletişim:
Yunan Klasiği okumanın zor olduğunu öğrendim. Okumak kolay olsa da anlamanın zor olduğunu öğrendim. Hadi anladım bir Yunan Klasiği'nin özeti çıkarması en zor kitap olduğunu öğrendim. Ve de bir daha böyle bir şeye girişmemem gerektiğini öğrendim.
I've seen it all, I've seen the dark
I've seen the brightness in one little spark.
I've seen what I chose and I've seen what I need,
And that is enough, to want more would be greed.
I've seen what I was and I know what I'll be
I've seen it all - there is no more to see!
- purusha
- Arkeo-TR Üyesi

- İletişim:
bişey olmaz bişey olmaz ben çok yaşıyorum bunuvinifera yazdı:yolda kulaklıkla yürürken daha dikkatli olmam gerektiğini öğrendim bugün (bir kez daha)
"like an angel" çalıyodu ve az kalsın son dinlediğim şarkı oluyodu
Zor durumda kalınca herkese her şeyi söyleyebileceğimi öğrendim... "Pardon fazla kartınız var mı?"
- sonerium
- Site Yetkilisi
- İletişim:
vinifera yazdı:Bu memleketin en eğitimli, modern, hesapta "farklı" kızlarının bile evliliği işsizliğe alternatif olarak görebildiklerini öğrendim.
Bir erkek işsiz kaldı mı "olmazsa evlenirim" diye düşünüyo mu? Ne biçim iş anlamadım. Ama ne iş yaptığını sorduğunuzda "işsizim" demek yerine "ev kızıyım, ev kadınıyım" deniyo, demek ki bunu bi iş sanıyolar ve normal bir şey olarak algılanıyor. Bi de ortada bi sevgili ya da nişanlı yokken böyle bir karar veriliyo yani tanıyıp sevdikleri bi insanla değil de artık kim çıkarsa onla...
Yok, daha yazmayım çok kızdım bugün, düşününce hala kızıyorum.
"Kimi zaman başarılı kimi zaman başarısız olan kısmen kahraman"
- purusha
- Arkeo-TR Üyesi

- İletişim:
Her gün "Yaa üç senedir birini bulamadık yaaa!!" diyen insanlarla birlikte zaman geçirmek zorunda olmadığın için mutlu saymalısın bence kendini... Annemin planları geldi şimdi aklıma, neyse...vinifera yazdı:Bu memleketin en eğitimli, modern, hesapta "farklı" kızlarının bile evliliği işsizliğe alternatif olarak görebildiklerini öğrendim.
Bir erkek işsiz kaldı mı "olmazsa evlenirim" diye düşünüyo mu? Ne biçim iş anlamadım. Ama ne iş yaptığını sorduğunuzda "işsizim" demek yerine "ev kızıyım, ev kadınıyım" deniyo, demek ki bunu bi iş sanıyolar ve normal bir şey olarak algılanıyor. Bi de ortada bi sevgili ya da nişanlı yokken böyle bir karar veriliyo yani tanıyıp sevdikleri bi insanla değil de artık kim çıkarsa onla...
Yok, daha yazmayım çok kızdım bugün, düşününce hala kızıyorum.
İngilizceden nefret edebileceğimi öğrendim.
- purusha
- Arkeo-TR Üyesi

- İletişim:
Cumartesi Antalya'da katledilen köpekler için protesto varmış onu öğrendim...
I've seen it all, I've seen the dark
- purusha
- Arkeo-TR Üyesi

- İletişim:
- purusha
- Arkeo-TR Üyesi

- İletişim:
-
goxcell
- Uzaklaştırıldı!
bugün ( http://arkeo-tr.com/viewtopic.php?t=363 ... xcell.html ) bunu öğrendim, çok sevindim..